Bart van den Berg

Zo’n 3 jaar geleden vond ik een klein, bijzonder plantje op Lanzarote, een van de Canarische Eilanden. Het was een ongeveer 10 cm hoog plantje met een mooi bloemschermpje. Na wat speuren kwam ik erachter dat het plantje behoorde bij de plantenfamilie Allium. Dit was het begin van mijn hobby: het fotograferen van Alliums.

Als men de bekende Alliums zoals uien, prei en knoflook ziet, dan denk je niet direct aan bloemetjes. Maar de zo’n 1000 soorten grote Allium-familie toont een enorme variatie in vorm en kleur van de bloemen. Ik probeer zoveel mogelijk soorten te fotograferen door zelf planten te kweken, maar ook door veredelaars en kwekers te bezoeken. Verder probeer ik botanische tuinen over de hele wereld te bezoeken om mijn fotocollectie uit te breiden.

Gaandeweg het fotograferen van de Alliums ben ik me ook gaan toeleggen op het maken van bijzondere foto’s en digitale composities. Maar ook hierbij hou ik de focus op Alliums.

Ik publiceer mijn foto’s en digitale kunst op de website www.alliumfineart.com, zodat anderen er kennis van kunnen nemen. Op deze manier wil ik de kennis over Alliums bij een breder publiek onder de aandacht brengen.

Bart van den Berg

telf.: 06-40335383

email: bartvandenberg@quicknet.nl

website: http://www.alliumfineart.com

Expositieadres: Het Streekpunt, Streekweg 220, Hoogkarspel