Bets de Vries-Dekker

 

Ik ben ongeveer 25 jaar geleden begonnen met keramiek. Geïnspireerd door een Franse kunstenaar in la Borne in Frankrijk ben ik met klei begonnen. Eerst begonnen met handvormen. De klei werd opgebouwd in mallen, van platen, of met rollen. Na verloop van tijd werd ik ook enthousiast voor het draaien op de draaischijf. Dicht in de buurt bezocht ik de cursus pottendraaien bij Judith Schut in Zwaagdijk. Daarna nog veel cursussen in Swalmen en Frankrijk. Klei is heerlijk om mee te werken. Je kunt er van alles van maken. Mijn keramiek bestaat uit onderwerpen die ik interessant vind om uit te proberen. Ik heb zelf een elektrische oven, een gasoven en een raku oven. In de elektrische oven wordt de klei “biscuit” gebakken op 1000°C en de kunstwerken worden met glazuur op 1060° en/of 1.250˚C gebakken. Meestal gebruik ik kant en klare glazuren, maar vind het ook leuk andere technieken te proberen. De laatste tijd doe ik ook veel met  raku en de saggar- methode.

Voor inlichtingen graag bellen of mailen. Ook voor opdrachten tot het maken van unica’s of series.

Ook kunt u mijn atelier bezoeken, maar dan graag wel eerst even bellen.

Website : www.atelierbd

e-mail     : bets@atelierbd.nl

telefoon : 0228-584233 of 06-20998547