Ingrid de Wit

Het proces van schilderen is heerlijk; het schilderen zelf is fantastisch, maar als je schilderijen vervolgens staan te stoffen in de trapkast, ja dat is minder.

Als geboren Blauwe Reiger doe ik daarom mee aan deze Kunstroute, schilderijen zijn er om bekeken te worden.

Tot mijn negentiende heb ik in Hoogkarspel gewoond. Tijdens mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar heb ik de opleiding tot lerares Tekenen en Textiele Werkvormen afgerond maar ben eigenlijk daarna na een coupeuse opleiding gaan volgen.

Sinds 2017 heb ik de penselen weer opgepakt. Eerst een paar jaar bij de Blauwe Schuit en nu al sinds een jaar of drie bij schilders club La Couleur in Enkhuizen. Elke week een paar uur schilderen samen met andere creatieve dames; ieder doet zijn eigen ding.

Zelf schilder ik graag portretten van mens of dier. Ik schilder vaak vanaf een foto; een foto die ik zelf gemaakt heb of die ik leen van internet. De afbeelding is mij dan opgevallen door kleur, vorm of de beweging.

Nu ben ik bezig met een serie vanuit de foto’s van Breitner. En juist door de beweging die er in die foto’s zit.
Afgelopen jaar heb ik een serie “Man met baard’ afgemaakt, omdat ik getriggerd werd door al die prachtige baarden die je op schilderijen ziet, daar moest ik ook wat mee.
Ik schilder met acrylverf omdat ik dat fijn werken vind als ik later zelf thuis een eigen ruimte heb wil ik gaan schilderen met olieverf en ook groter werk maken. Ben nog lang niet uitgeschilderd!

Ingrid de Wit

telf.: 06-10210373

email: fring@quicknet.nl

Expositieadres: Zuiderdijk 33, Oosterleek