Janny Edelenbosch-Smak

Ik schilder al heel lang en ben ooit begonnen bij Bessie in Lutjebroek; daarna naar Touche.

Maar ik wilde meer technieken leren en ben toen naar Crejat gegaan en toen ik daar kwam bleek het een 2 jarige opleiding te zijn. Ik was verkocht en kon niet meer stoppen en ben er 5 jaar blijven hangen. Ik heb er heel veel materiaalkennis  opgedaan. Vandaar uit moest je stage lopen, een les-opzet maken.

Ik ben ook naar Felix Botman geweest om nog mooiere portretten te maken.

Verder heb ik heel wat jaren les gegeven tot ik een burnout kreeg en jaren niets meer gedaan heb. Nu ben ik weer langzaam aan het schilderen begonnen.

Voor de Kunstroute heb ik portretten gemaakt van mooie dorpsgenoten; die kan ik nu met trots laten zien. En door jaren later weer met de Kunstroute mee te doen, word ik weer gestimuleerd. Ik heb er weer zin in.

Janny Edelenbosch

Kerkweg 83,

1606 AP Venhuizen

telf.: 0228542601

email: oeneenjanny@quicknet.nl