Jeltje de Jong

Creatief bezig zijn met mijn handen is altijd heel belangrijk voor me geweest. Sinds 1999 doe ik dat vooral met klei en daarnaast werk ik met glas.

Inmiddels heb ik heel wat cursussen en workshops gevolgd, die me steeds weer nieuwe inspiratie verschaffen.

Met klei werken op de draaischijf heeft mijn voorkeur, maar ook het werken met platen klei mag ik graag doen. De laatste tijd leg ik mij steeds meer toe op het bewerken en vervormen van de gedraaide voorwerpen. Het geeft het werk een extra dimensie.

Mijn glazuren stel ik zelf samen uit diverse grondstoffen, oxides en pigmenten. Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende samenstellingen en daar proefplaatjes van te maken. De mooiste exemplaren gebruik ik op mijn werkstukken.

Veel werk wordt Raku gestookt.

Naast het werken met klei maak ik tevens sieraden en glaskunst van gefused glas. Op mijn website vindt u daarvan diverse voorbeelden.

 

‘t Roems 7, 1616PN, Hoogkarspel

telf.: 0228564616

email: jeltjedejong@gmail.com

website: www.attelje.nl