Jeltje de Jong

Creatief bezig zijn met mijn handen is altijd heel belangrijk voor me geweest. Al vele jaren doe ik dat met klei en sinds 2020 ook met glas. Ook maak ik al lange tijd sieraden van glas.

Inmiddels heb ik heel wat cursussen en workshops gevolgd, die me steeds weer nieuwe inspiratie verschaffen. Jarenlang heb ik keramiekles gehad van o.a. Reinier den Adel bij de Blauwe Schuit in Hoorn.

Mijn kleiwerk is zeer divers. Ik werk zowel op de draaischijf als met platen klei Veel werk wordt raku gestookt. Mijn glazuren stel ik zelf samen uit diverse grondstoffen, oxides en pigmenten. Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende samenstellingen en daar proefplaatjes van te maken. De mooiste exemplaren gebruik ik op mijn werkstukken.

Naast het werken met klei maak ik tevens kunstwerken en sieraden van gesmolten glas. Op mijn website vindt u daarvan diverse voorbeelden.

Jeltje de Jong

tel: 0228 564616

e-mail: jeltjedejong@gmail.com

website: www.attelje.nl

Expositieadres: ‘t Roems 7, Hoogkarspel