Marcel de Jong

” Een stad moet je, net als een mens, vragen om te poseren.“

Ik ben op velerlei vlakken van grafische vormgeving actief.

Aan de vrije kunstacademie Amsterdam heb ik gestudeerd en ik heb ook op het grafisch lyceum gezeten. Ik exposeer regelmatig in mijn woonplaats Hoorn en ook in Enkhuizen en Heiloo en ik ben aangesloten bij kunstgalerie Carré d’artistes in Amsterdam waar ik nu permanent exposeer met stadsgezichten van Amsterdam.

Mijn aquarellen van stadsgezichten worden geëxposeerd in diverse galerieën in Noord-Holland en zijn populair als prints voor kaarten en posters

In mijn schilderkunst laat ik mij vooral inspireren door de oude meesters van de Haagse school, zoals Jacob en Mathijs Maris en Hendrik Willem Mesdag.
Mijn stadsgezichten laten vaak een combinatie van oude en moderne onderwerpen en composities zien, waar een oude maar nog springlevende stad als Hoorn of Amsterdam zich uitstekend voor leent.

Ook in mijn zeer realistische maar esthetische portretten laat ik mensen op een klassieke manier poseren maar vermeng dat met moderne en alledaagse elementen.

Ook als illustrator ben ik zeer actief als ontwerper van logo’s en digitaal grafisch werk voor boekomslagen en illustraties. Maar ook voor een leuke pentekening of portretje kan je bij mij nog steeds terecht…gewoon omdat het leuk is om te maken…

Marcel de Jong

telf.: 06-15272334

email: mrzl73@hotmail.nl

website: https://atelier-dejong.nl

Expositieadres: Ravenstraat 43 Schellinkhout