Marcel de Jong

Ik ben van kindsbeen af al bezig met tekenen en schilderen.
Ik heb aan de vrije kunstacademie Amsterdam gestudeerd en ik heb op het grafisch lyceum gezeten. Ik exposeer regelmatig in mijn woonplaats Hoorn in Enkhuizen en Heiloo.
 

In mijn schilderkunst laat ik mij vooral inspireren door de oude meesters van de Haagse school, zoals Jacob en Mathijs Maris en Hendrik Willem Mesdag.

Mijn stadsgezichten laten vaak een combinatie van oude en moderne onderwerpen en composities zien, waar de oude maar nog springlevende steden als Hoorn of Amsterdam zich uitstekend voor lenen. 

In mijn zeer realistische, maar esthetische, portretten laat ik mensen op een klassieke manier poseren maar vermeng dat met moderne en alledaagse elementen. ” Een stad moet je, net als een mens, vragen om te poseren.“ 

Ook als illustrator ben ik zeer actief. De onderwerpen voor mijn pentekeningen zijn cartoonesk grappig en zeer fantasierijk maar laten soms ook letterlijk inktzwarte beelden zien. Ik maak ook digitale tekeningen die kunnen worden gebruikt als illustratie bij websites. 

Ik heb een grote interesse in de werking van de hersenen. Onderwerpen als schizofrenie, angst en depressie worden vaak gebruikt in mijn tekeningen. 

Marcel de Jong

telf.: 0622075433

email: mrzl73@hotmail.nl

website: https://atelier-dejong.nl

op facebook: https://www.facebook.com/Atelier-de-Jong-1637670196484138

Ik exposeer in het Streekpunt in Hoogkarspel, Streekweg 220, Hoogkarspel