Marlies Vos

Over mijn werk:

Mijn fascinatie gaat uit naar planten en vogels. Met name die laatste groep schilder ik veelvuldig.

Naast olieverfschilder ben ik ook illustrator. Ik scheur uit papier vogelachtige wezens, niet zelden met menselijke trekjes. Het is een feest om uit kleur en vorm een vogel te scheppen. Ik stuur niet, ik vind.

Dan komt het eropaan om zo te scheuren dat er een vorm ontstaat die me ontroert en raakt. Dan pas zoek ik de positie op papier en plak hem vast als ik zeker weet waar ik hem wil hebben. En dan natuurlijk de titel, poëtisch vooral.

Op dit moment teken ik de poten en soms de snavel van de vogels. Zo kan ik beter laten zien dat hij vliegt, omkijkt, vrolijk is of verlegen. De houding van de poten is van belang, evenals de plaatsing van het oog.

Ik heb de lerarenopleiding tekenen/ textiel gedaan in Groningen en Amsterdam. Recent heb ik cursussen op de Wackers in Amsterdam gevolgd. Op dit moment volg ik les bij een docent van wie ik het portretschilderen leer.

Schilderijen heb ik eerder, in 2021, tentoongesteld samen met fotograaf Brigitta Posch in het kerkje in Opperdoes. Al een paar jaar sta ik op de Kunstmarkt in Hoorn.

Blijven ontwikkelen, dat is het mooiste ofwel zoals mijn oma zei: leren tot je vingers even lang zijn.

Marlies Vos

Telf: 06-27477975

Email: oladraun@outlook.com

Website: http://www.marliesjvos.nl

Insta: marliesjvos

Expositieadres: