Tonnie Joxhorst

Mijn naam is Tonnie Joxhorst en ik zal als gastkunstenaar meedoen aan de Kunstroute Drechterland; ik kijk ernaar uit.

In 1995 ben ik begonnen met beeldhouwen in steen tijdens een vakantieweek in Drenthe. Na een week wist ik het al: dit zal ik nooit meer loslaten. Dat is ook zo, sindsdien ben ik bezig met het beeldhouwen in steen. Mijn voorkeurstenen zijn Serpentine en (donkere)Albast alhoewel ik ook wel eens in Marmer werk.

Ik werk geabstraheerd figuratief en mijn voorkeur gaat uit naar vrouwen en dieren. Het is een zoektocht om een juiste spanning in een beeld te brengen zodat het interessant is om naar te kijken. Mijn beelden worden ‘ aaibaar ‘  genoemd, dat ervaar ik als een compliment.

Inmiddels heb ik de kunstacademie afgerond evenals de specialisatieopleiding aan de academie in Merksem Antwerpen. Ik ben afgestudeerd in het maken van portretten van klei. Mijn accent lag niet op anatomisch een juist portret maken maar uitbeelden wat die persoon uitstraalt, haar karakter tot uitdrukking brengen. Dit is een mooi zoektocht naar de ander in relatie tot mijzelf.

Ik zal me blijven ontwikkelen zowel in het werken met steen, boetseerwas als ook met klei, beeldhouwen: door iets weg te halen creëer je iets nieuws.

Tonnie Joxhorst

Moerbei 24, 4623AZ Bergen op Zoom

Tel. 06-28599729

email: tonniejxh@ziggo.nl

Ik exposeer op het adres:

Dorpsweg 135, 1697 KJ Schellinkhout